2023. október 31., kedd

Boldog Halloween-t!

 Sziasztok! Halloween estére egy régebbi novellámat hoztam el nektek. Jó borzongást!


Tü/KÖR
 


*

Az elsőt a tükör közepére rajzolja fel. A vért könnyebb volt megszereznie, mint azt hitte volna. Szinte az ölébe hullott a nő, és még csak meg sem kellett erőltetnie magát.
Jól érezte, hogy a kocsma az ő terepe. Fél óra alatt megszerezte, amiért ment. Beletörli a kezét a nadrágjába, a tükörképe elvigyorodik. Elkezdődött hát!

**

Amilyen könnyen ment az első, annyi nehézséget okozott a második. Ebben a kocsmában valahogy egyik nő sem volt képes arra, hogy igazán berúgjon. Pedig rengeteg pénzt elköltött csak azért, hogy megismételje a tegnapi bravúrt a mosdóban. De ezúttal nem tudta egyiket sem becsalni magával.
Más választás híján a parkolóban kapta el az egyik szédelgő barnát, hátulról, egy gyors mozdulattal. Elég volt egy kis ütés a fejére, és már ájultan feküdt a köves utcán. Nagy volt a lebukás kockázata, de az akció szerencsés véget ért. A nő vére gyönyörűen csillogott a kopott lámpák fényében.
Rendesen megizzadt, hogy a második kör ott legyen a tükrön. De már mindegy. A lényeg, hogy egy nappal közelebb jutott a célhoz. Megkapja majd a jutalmát a fáradtságáért.

***

Miután hazajön, felrajzolja a harmadik kört a tükörre. Az üvegcsében lévő vér pont elégnek bizonyul. Ez sikerül eddig a legnagyobbra, a másik kettő nevetségesen virít mellette. Holnap többre lesz szüksége, ezért olyan kocsmába kell benéznie, ahol rengetegen megfordulnak és nagyobb a választék. Meg akarja adni a módját.
Éjszaka majd elmormol egy imát, hogy találjon egy lányt, aki segít neki.
De messze még az alvás. Most még amúgy sincs kedve lefeküdnie, túlságosan zsong a feje. Leül az odakészített székre, szemben a tükörrel. Tudja, hogy még hamar lenne, de elképzeli, hogy sikerrel jár. A gondolatai egymást kergetik a jövőről, a vágyairól.
Vajon mit mond majd neki, amikor először meglátja? Büszke lesz arra, hogy egy halandó korcs a világhoz szegezi őt? Milyen nyelven fog vele kommunikálni, vagy ahonnan ő jön, ott nincs szükség szavakra?
Eddig egy kis senki volt, de most ő lesz a világ megmentője. És aki nem az ő szabályai szerint játszik, az búcsút mondhat a földi létnek.
Annyi kérdése lenne még, de jelez a gyomra. Mielőtt kimenne a konyhába, szappant nyom az ujjaira és dörzsölni kezdi a kezét. A pacák nagy része eltűnik, így elégedetten sétál ki a fürdőből.
Sonkás szendvicset vacsorázik.

****

A negyedik kör inkább tojásra hasonlít, de a célnak megfelel. A szöveg is úgy írta, hogy nem a pontosságra kell törekedni. Az számít csak, hogy a vér hét különböző nőtől származzon.
Ezt eddig betartotta. Nincs mitől félnie, sikerülni fog.
Pedig ma rezgett a léc rendesen. Majdnem megharapta egy kóbor dög, amikor menekült a vérrel teli üvegcsével. Vagy a szagot érezte, vagy csak éhes volt, de két utcán keresztül üldözte őt. Az állat a nadrágja felé kapott, mire a férfi ráordított, olyan hangosan, ahogy csak tőle telt. A kutya ettől menekülőre fogta.
Ha nem teszi meg, használnia kellett volna a fegyverét. Eddig még sosem lőtt élesben. Csak a biztonság kedvéért tartja magánál.
Egy kutya miatt amúgy sem bukhat el.
Nem állhat az útjába.
Senki sem állhat az útjába. Senki!

*****

Kezd elfáradni. Ráadásul egyre kevesebb az olyan kocsma, ahol még nem vadászott. Ma egy kevésbé zajosat választott. Elhozta a kellő mennyiségű vért, de különösen nehezen ment, mert alig akarnak szóba állni vele. Pedig jóképű, szép ruhákban jár, drága órát hord. Az anyja mindig azt mondta, ezzel a külsővel bármi lehet belőle. Igen, bármi.
A szőke lány, aki az aznapi adagot szolgáltatta kellemes társaság volt, de két órába telt, mire le tudta annyira itatni, hogy kimenjen vele a mosdóba. Most az ő vére is ott virít a tükrön. Az ötödik kör. Majdnem elsírja magát az örömtől. Majdnem.

******

Már rutinosan rajzol. A hatodik kör mellett pont annyi hely van, hogy holnap befejezze a munkáját.
Nincs mitől félnie, mert már előre eltervezte, ki is az utolsó áldozat.
Ez már a legkönnyebb része. Főleg azért, mert holnap elnyeri a jutalmát.
Úgy izgul, ahogyan kisgyermekként tette, a karácsonyi ajándékosztás előtti éjszakán. Csak ezúttal nem valami idióta játék lesz a dobozban, hanem az egész világ.

*******

Izgatottan ébred. Érzi a levegőben, hogy ez élete legkülönlegesebb napja. Végre minden jóra fordul.
Ötre beszélték meg a találkozót, egy kis pizzériában. Már úgyis az agyára ment az a sok részeg, akiket az elmúlt napokban látott.
Van mit csinálnia, főleg a fürdőszobában kell rendezkednie.
Zenét kapcsol, és amíg pakol, örömében ő is énekel a bandával együtt.
Amikor elkészül, megcsodálja a művét. Képzeletben vállon veregeti magát.
Egy gyors zuhany után felöltözik. A kedvenc zöld pólóját veszi fel, egy farmerrel. Ma nem a látszat, hanem a kényelem számít.
A lányt jól ismeri, együtt jártak iskolába. Mindig is bejött neki, és amikor telefonon felkereste, igent mondott a randira. Persze, ha nemet mond, akkor is ő lett volna a választottja.
A lány gyönyörű. Egy vörös, nyári ruhát választott az alkalomra, hosszú, barna haját kiengedte. Ilyen szépnek sosem látta. Kár, hogy meg kell ölnie. Ő a hetedik, az áldozat, nem elég egy szikével megcsapolni a csuklóját, hogy vért szerezzen tőle, hanem át kell küldenie a másvilágra.
Beszélgetnek, minden témát körbejárnak, a férfi úgy hazudik, ahogy más a levegőt szedi, cseppnyi bizonytalanság nélkül.
Esznek, nevetnek, és amikor már késő lesz, lelépnek. A lány nem akarja nála tölteni az éjszakát. A férfi persze számított erre, és a terv szerint halad.
– Azt megengeded, hogy hazavigyelek? – kérdezi, és félénken elmosolyodik. Ez mindig beválik. Ezúttal is.
Félúton a lány háza felé megáll, azzal az ürüggyel, hogy rosszul érzi magát.
Pár pillanatig eljátssza, hogy nehezen kap levegőt, és amikor a lány már elővenné a telefonját, hogy segítséget kérjen, akkor csap le rá a gondosan előkészített injekciós tűvel. A lánynak meglepődni sincs ideje, a szer azonnal használ. Pillanatokon belül ájultan ül mellette, csak a biztonsági öv miatt nem bukik oldalra a teste.
Tesz egy kis kerülőt, hogy szemtanúk nélkül rejthesse el a testét a csomagtartóban. Kapóra jön az elhagyatott parkoló.
Annyira könnyen megy minden. Ez az injekció csodaszer. Hamarabb kellett volna használnia, de kevés volt belőle, és ő a nagy napra tartogatta.
A kocsival beáll a garázsába, így senki sem fogja észrevenni, mi is lapul a csomagtartóban.
A lány még mindig ki van ütve, de ennyi anyag után ez teljesen érthető.
Óvatosan kiemeli őt, és elindul vele a fürdőszobába. Magához öleli törékeny testét és beszívja alkohollal és parfümmel vegyített illatát.
Ő egy kortyot sem ivott. Nem kockáztathatta meg, hogy esetleg rendőrökbe botlik.
Mivel délelőtt már megcsinálta a terepet, minden készen áll a nagy pillanatra.
A lányt először a kád mellé terített fehér lepedőre fekteti le. Még egy díszpárnát is hozott, hogy kényelmesebb legyen itt feküdnie, de ezt a gesztust ájultan aligha értékeli.
Azonnal hozzálát a teendőkhöz.
A szike a belső zsebében van, mint mindig. Ezúttal nem fertőtleníti. Nincs értelme, mert a lánynak úgyis vége lesz.
Vágást ejt a csuklóján, pont annyit, hogy be tudja fejezni a kört.
Belemártja az ujjait a vérbe és feláll, hogy rajzoljon.
Háromszor kell fordulnia, hogy a kör teljes legyen. És ezáltal a tükör is. Mind a hét elkészült. A karján lévő órára pillant. Még fél óra éjfélig. Nincs idő a lazsálásra.
Megengedi a vizet a kádban. Amíg várja, hogy teletöltődjön, addig az öngyújtója segítségével meggyújtja a hét fehér gyertyát, amit a kád szélére állított fel. Amikor már az utolsó lángja is táncolni kezd, gyors léptekkel elindul a villanykapcsoló felé. Rácsap egyet és kialszik a lámpa. Most már csak a hét gyertyaszál szolgáltatja a fényt a fürdőszobában.
Ahogy visszafordul a kád felé, észreveszi a vértócsát.
Szitkozódni kezd és átkozza magát, amiért elfelejtette leszorítani a sebet. Még a végén idő előtt meghal a lány, és akkor cseszheti az egészet.
Odasiet és leguggol mellé, a lány arcán még ilyen fényviszonyok mellett is látni, hogy milyen sápadt lett a vérveszteségtől.
A nyakára nyomja az ujjait és megkönnyebbülten sóhajt fel. Még életben van.
Leszakít egy darabot a lepedőből és rátekeri a csuklójára.
– Jól van – mondja és megsimogatja selymes arcbőrét. – Minden sínen van.
Óvatosan a lány teste alá nyúl, hogy újra a karjaiba fogja. A kádba helyezi öntudatlan testét. A könyv úgy írta, tudni fogja, mikor kell megölnie a lányt, és erre csakis éjfél után kerülhet sor.
A lány úgy néz ki, mintha aludna. Piros ruhája vizesen tapad a testéhez. Legszívesebben levetkőztetné, de azzal csak elterelné a figyelmét. Ó, pedig szívesen eljátszadozna vele!
Összeszedi magát, mert lesz még alkalma az örömökre, ha véghezvitte, amit kell.
A körökkel telerajzolt tükröt leteszi a kád peremére, úgy, hogy a lány lábai szemben legyenek a véres maszatokkal.
Most már csak a várakozás van hátra.
Innentől kezdve öt perc.
Leül a székre és próbálja kizárni a fülében dobogó szívét. Hamarosan. Hamarosan eljön. A víz hirtelen megmozdul.
– Hol vagyok? – A lány hangja kétségbeesésről árulkodik.
Ez nincs benne a tervben.
Csapkodni kezdi a vizet a kezével.
A férfi felpattan a székről.
– Nyugalom, Julia – mondja kedvesen, mintha egy kisgyereknek beszélne. – Nincs semmi baj.
– Nem mozog a lábam. – A lány lassan a férfi felé néz. Mintha most esne le neki, hogy nincs egyedül a szobában. – Miért nem tudok rendesen mozogni?
– Az injekció miatt, amit kaptál – magyarázza, és letérdel a kád mellé. – Nem szabadott volnafelébredned, de már mindegy. Maradj nyugton és gyorsan túl leszel rajta.
– Mi ez az egész?
– Nincs időm elmagyarázni, de nem lesz hiábavaló a halálod.
– Meg akarsz ölni? – dadogja a lány.
– Nem akarlak – mosolyog rá. – De muszáj lesz.
A lány erre segítségért kezd kiáltani, tovább folytatva a vad kapálózást. A férfinek le kell fognia a vállát, mert a végén még tönkreteszi a helyszínt. – Engedj el! – üvölti, és sírni kezd. – Engedj el! Segítség!
A férfi nem tehet mást, lenyomja a lány fejét a víz alá. Ha valaki meghallja, neki annyi. A lány a vérében csörgedező gyógyszernek köszönhetően nem tud védekezni, túl gyenge hozzá. Hány óra lehet? Mennyit kell még várnia. Ilyen pozícióban lehetetlenség leolvasni az óra számlapját.
Fel kell engednie őt. Egy pillanat az egész.
A lány mély levegőt vesz, ahogy a felszínre tör, a férfi pedig gyorsan megállapítja, hogy ez már a célegyenes. Egy perc van éjfélig.
Amint újra a víz alá nyomja a lány fejét, hangosan számolni kezd, hatvantól visszafelé. Hamar elér a nulláig.
Hirtelen fény világítja meg a vizet. A férfi tudja, hogy a tükörből jön.
Sikerült!
A világosság egyre nagyobb, és már hang is társul a jelenséghez: olyan az egész, mint az ősrégi tévében táncoló, sercegő hangyák. Folyamatos és megnyugtató.
A férfi elfordítja a fejét, mert a fényesség már annyira elviselhetetlen, mintha a Napba nézne, közvetlen közelről. Ha előre tudta volna, bekészít egy szemüveget is.
A víz felszíne hirtelen buborékokkal telivé válik, mintha forrna, a bőrén azonban érzi, hogy ugyanolyan hideg, mint volt.
Éles sikoltás hasít a fülébe. A lánytól nem származhat, mert még mindig a víz alatt van a feje.
Hirtelen az ajtónak csapódik a teste. Felnyög a fájdalomtól.
A fényesség elül, csak a gyertyák maradnak.
A tükör vele együtt a földre zuhan, nagyjából egy méterre tőle. Millió darabra törik szét.
Ne, még ne!
A hang, amit ezután hall, semmihez sem hasonlítható.
A kád felől jön.
Látja. Ott van.
A lány halott teste kiemelkedik a kádból.
A szájára tapasztja a kezét, hogy ne sikítson a látványtól.
Nincs olyan rémálom, ami felkészítette volna erre.
A test elindul, egyenesen felé.
Arcán hatalmas mosoly.
Remegni kezd a föld, fülében hétmilliárd ember sikolya visszhangzik.
Ez a vég.
Mindenki vége.
Mit tett?
Mit tett? Mit tett?


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Follow Us @soratemplates